Het Team

Per 1 januari 2024 is ons compagnonschap gestopt, en ben ik (Maria van der Velde ) alleen verder gegaan onder bedrijfsnaam 'Stadsherder van der Velde'.  de website,facebook en instagram pagina, zal gewoon te vinden zijn onder ons oude naam Stadsherders.

 

Wij zijn Marlous van der Drift en Maria van der Velde.

Door het nemen van een border collie Saar en Finn is ons leven behoorlijk veranderd. We zijn allebei begonnen als vrijwilliger met onze honden bij Ma. Oosthoek, en doorgegroeid naar herder in vaste dienst. Nu 6 jaar verder en veel geleerd en ondernomen binnen dit bedrijf, beginnen wij vanaf 1 december 2019 ons eigen begrazingsbedrijf Stadsherders van der Velde-van der Drift. Wij starten 1 december met 500 schapen en gaan daarmee de lammertijd in. In maart 2020 groeit onze kudde uit naar 750 schapen, en starten wij met drie kuddes oa in Pijnacker-Nootdorp, Ijsselmonde, Beverwaard, Kralingsebos en de Esch.

FINN

Finn 11 jaar, reu, oudste hond van Maria

Finn is als pup bij Maria gekomen, en wilde daarmee schapen drijven.

Helaas bleek hij te weinig interesse in schapen te hebben, dus kreeg hij de taak om de jonge honden goed in de gaten te houden. Dat neemt hij tot nu toe heel serieus. hij geniet van zn dagelijkse pensioen.

 

SKIP

Skip, 7 jaar (ace x dot bart dekker), reu, 2e hondje van Maria

Skip is als pup bij Maria gekomen en had weinig training nodig. Hij is een zelfstandige harde trouwe werker die altijd klaarstaat voor de baas, en is daarom ook een perfecte hond voor kuddewerk.

Maui

Maui (joey x bean) 2 jaar. deze jonge beer (zo noem ik hem altijd) mag vanaf dit seizoen volop aan de bak bij de schapen. Hij moet nog veel leren maar dat gaat wel goed komen met hem

Abby

 

Abby 6 jaar (Gismo x Nan) teef 3e hondje van Maria.                     heeft een sterk personlijkheid ontwikkeld,en wordt regelmatig ingezet om voorop de kudde te lopen. Abby is met vervroegd pensioen. Maar staat regelmatig nog haar mannetje.

 

© Copyright Stadsherders.nl